Problemák német hagyatékkal?

Problemák német hagyatékkal?

Problemák német hagyatékkal?

Mostanában kettő olyan ügyem volt, ahol örökösök akár több éven keresztül nem jutottak tovább abban, hogy érvényesítsék a rájuk eső részt a hagyatékból. Hozzám fordultak és viszonylag rövid időn belül sikerült megoldani a problémát és a pénz is folyt be.

Miért sikerült ez ilyan gyorsan? Biztos, hogy nem azért, mert varázsló lennék. Nem vagyok az, csodatevő sem vagyok.

Inkább azért sikerült, mert jól tudok kommunikálni. Beszélem a német nyelvet, mert ez az anyanyelvem. Beszélem a jogi nyelvet, mert ez a szakmám. Felteszem a jó kérdéseket, mert tíz éve főleg öröklési joggal foglalkozom és tudom, hogy hol merülhet fel probléma. Nekem tudják megmondani a „kintiek“, hogy mi hiányzik még Magyarországról, miért kell mire várni, tudom, hogy honnan kell szerezni az esetlegesen hiányzó papírokat.

És egyenrangú vagyok akárkivel, aki Németországban egy örökösödési üggyel foglalkozik, hiszen német ügyvéd vagyok. És ők érzik, hogy engem hülyének nézni nem fog mükődni. 

Sok év során tapasztaltam, hogy más országban megfelelő nyelv- és szakmai tudás nélkül örökösödési igényt érvényesíteni nem megy könnyen, ha egyáltalán. És/vagy fennáll a veszély, hogy külföldről a rövidet fogjuk húzni – mert becsapják az embert, félrevezetik, eltitkolnak tényeket stb. Ez különben nem csak Németországban így van az, de ott nagyon nagy a veszély, mert a német öröklési jog szerint az örökösöknek kell intézni mindent, minden információt szerezni, kezdeményezni mindent. Bíróság, más hatóság, közjegyző nem nagyon segít. Más, mint Magyarországon, ahol gyakorlatilag a közjegyző feladata a hagyatéki eljárást lebonyolítani. 

Ha Ön is örökölt Németországban és kisebb, nagyobb problémákba, nehézségbe ütközik akkor vegye fel a kapcsolatot velünk itt – hátha az Ön problémáját is gyorsan és alaposan lehet megoldani. 

Dr. Donat Ebert

Ügyvéd - Rechtsanwalt (HU, D)

Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow