Információ megszerzése az örökösöktől

Információ megszerzése az örökösöktől

Információ megszerzése az örökösöktől

Németországban egy örökösödési ügyben az egyik legnagyobb probléma az, hogy tudunk információhoz jutni, különösen, amikor az örökösök nem akarnak kooperálni.

Egy ujabb ítélet segít

2016.08.26.-án született egy ítélet az Oberlandesgericht Hamm-tól (hammi ítélótábla), ügyszám: 15 W 73/16, amelyben a bíróság megállapította, hogy mint hagyományos, mint kötelesrészre jogosult fordulhat a bírósághoz és kérheti az ügyiratokat, beleértve az „értékűrlapot“. Az „értékűrlap“-ban az örökösnek kell precíz adatokat adni, amelyek kellenek ahhoz, hogy a bíróság tudjon kiszabni az öröklési bizonyítvány költségét. Ez a költség függ a hagyaték értékétől – így lehet, hogy az örökös leír valamit, amit eddig nem tudtunk.

Éljünk ezzel a jogosultsággal!

A kérelem, hogy a bíróság küldje az összes aktának a másolatait, célszerű német ügyvéden keresztül benyútani, mivel a bíróságok általában nem hajlandóak iratokat külföldre küldeni egyrész, másrészt nem biztos, hogy minden bíróságon már ismerik ezt az friss ítéletet. 

A bíróság költsége 10,- és 20,- € körül lesz, egy viszonylag átlátható összeg, amely jó arányban áll azzal, hogy mit esetleg többet fogunk megtudni az iratokból.

És viszonylag biztos, hogy a „kinti“ érintettek nem számítanak azzal, hogy Magyarországról fogják tudni megszerezni ezeket az információkat.

Ha tudok ebben segíteni, akkor kérem, itt vegyék fel a kapcsolatot velem. Vagy írjon emailt:

Sok szerencsét az ügyéhez kiván.

Dr. Donat Ebert

Ügyvéd - Rechtsanwalt (HU, D)

Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow