24/7: (49) 3212 373 23 78 office-ebert@email.de

Információ megszerzése az örökösöktől

Németországban egy örökösödési ügyben az egyik legnagyobb probléma az, hogy tudunk információhoz jutni, különösen, amikor az örökösök nem akarnak kooperálni

Egy ujabb ítélet segít

2016.08.26.-án született egy ítélet az Oberlandesgericht Hamm-tól (hammi ítélótábla), ügyszám: 15 W 73/16, amelyben a bíróság megállapította, hogy mint hagyományos, mint kötelesrészre jogosult fordulhat a bírósághoz és kérheti az ügyiratokat, beleértve az „értékűrlapot“. Az „értékűrlap“-ban az örökösnek kell precíz adatokat adni, amelyek kellenek ahhoz, hogy a bíróság tudjon kiszabni az öröklési bizonyítvány költségét. Ez a költség függ a hagyaték értékétől – így lehet, hogy az örökös leír valamit, amit eddig nem tudtunk.

Éljünk ezzel a jogosultsággal!

A kérelem, hogy a bíróság küldje az összes aktának a másolatait, célszerű német ügyvéden keresztül benyútani, mivel a bíróságok általában nem hajlandóak iratokat külföldre küldeni egyrész, másrészt nem biztos, hogy minden bíróságon már ismerik ezt az friss ítéletet. 

A bíróság költsége 10,- és 20,- € körül lesz, egy viszonylag átlátható összeg, amely jó arányban áll azzal, hogy mit esetleg többet fogunk megtudni az iratokból.

És viszonylag biztos, hogy a „kinti“ érintettek nem számítanak azzal, hogy Magyarországról fogják tudni megszerezni ezeket az információkat.

Ha tudok ebben segíteni, akkor kérem, itt vegyék fel a kapcsolatot velem. Vagy írjon emailt: nemetugyved@email.de

Sok szerencsét az ügyéhez kiván

Dr. Donat Ebert
Rechtsanwalt/ügyvéd (HU, D)
office-ebert@email.de

 

 

 

 

 

 

 

 

Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow