Örököltem Németországban – és nagyon csalódtam a németekben!

Örököltem Németországban

Örököltem Németországban – és nagyon csalódtam a németekben!

Már nem tudom követni, hány ilyen ügyem volt már: Egy magyar állampolgár örökölt Németországban, minden „simán” megy, jön szép pénz a többi örököstől, minden rendben van – csak éppen egy picike rossz érzés van, hogy esetleg valami mégsem stimmelne.

Csak „biztonság kedvéért” fordulnak hozzám, sokáig nem is találtak magyarul beszélő német ügyvédet, aki öröklési joghoz értene.

Gyakran az első beszélgetés alatt már kiderül, hogy nem lehet igaz, amit mondtak a „kintiek“ az ügyfélnek és egy pár telefon után már biztos, hogy a németek hazudtak az ügyfélnek. Más szóval: becsapták, illetve próbálták becsapni, mert a legtöbb esetben lehet még korrigálni és sikerül megkapni, ami jár az ügyfélnek.

Ilyenkor csodálkoznak a magyarok, hogy a németek között is vannak csalók. Vannak. Főleg amikor nagyobb összegekről van szó. És amikor könnyű dolognak tűnik becsapni a másikat: a magyar örökös nem ért a német joghoz, bármit lehet mesélni neki, hogy mit mond állítólag a német jog, talán nem beszél vagy nagyon keveset idegen nyelvet, nem talál német ügyvédet, akivel tudna kommunikálni stb. És esetleg már örül nagyon harmincezer eurónak. Hát, akkor éppen „elfelejtődött” szólni a „hűlye magyar”-nak, hogy  tulajdonképpen 300.000,- €-ról lenne szó. Volt már ilyen eset nálam. Nem vicc.

Nem mondom, hogy a honfitársaim mind csalók. Annyi rossz ember van a mi népünkben, mint bárhol.

De amikor német öröklési jogról van szó, akkor mindenképpen érdemes valakihez fordulni, aki ért hozzá, aki az Ön oldala van és akivel tudnak kommunikálni. Különben van esely arra, hogy nem úgy járnak, ahogy kellene. Mert a német törvény így mondja vagy mert az örökhagyó így akarta.

Ha Önnek van egy örökösödési ügye Németországban, akkor szívesen állok a rendelkezésére.

Dr. Donat Ebert

Ügyvéd - Rechtsanwalt (HU, D)

Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow