Német büntetőjog – nagy különbségek vannak a tartományok között

Német büntetőjog - nagy különbségek vannak a tartományok között

Német büntetőjog – nagy különbségek vannak a tartományok között

Németországban van egy egységes német büntetőjog – más, mint például az USA-ban, ahol különbségek vannak már az anyagi büntetőjogban az amerikai „States” között.

Ennek ellenére a német büntetőjog alkalmazásában és – ami az érintettek számára a legfontosabb – a büntetések kiszabásában vannak eltérések.

Észrevehető, hogy az északi tartományokban enyhébb büntetések vannak mint a déli tartományokban. Minél „lejjebb” megyünk földrajzilag, annál szigorúbb az ítélkezés.

Bajorországban vannak a legszigorúbb büntetések

Ilyen szempontból Bajorország a legrosszabb. A bajor ítélkezés Németországon belül is hírhedt a súlyos büntetések miatt.

De a büntetőeljárásokban is vannak eltérések. Nagyon ritkán csak sikerül „megszabadulni” egy kirendelt védőtől akkor is, mikor az ügyfél megbíz egy saját ügyvédet. Ami gyakran célszerű, például amikor a megbízott védő beszéli az ügyfél nyelvét, a kirendelt védő pedig nem.

A bajor szigorítás miatt tanácsolható, hogy a terhelt válasszon magának egy olyan védőt, akiben teljes mértékben bízik. Gyakran túl nagy a tét, amikor egy ember szabadságáról van szó.

Ha bármilyen ügye van a német büntetőjog tágyával kapcsolatban, akkor itt találja az elérhetőségeinket.  

Dr. Donat Ebert

Ügyvéd - Rechtsanwalt (HU, D)

Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow