Információ hagyatékról – hogy jutok hozzá?

Információ hagyatékról – hogy jutok hozzá?

Kell információ hagyatékról – és a németországi örökösek nem adják?

A praxisunkban ez egy gyakori szituáció: Egy magyar állampolgár örökölt Németországban vagy jogosult lenne kötelesrészre – és a németek nem adják a megfelelő, szükséges információt. Talán mert ki akarják játszani a „külföldit” abba bízva, hogy nyelvi problémák vagy a jog nem ismerete miatt csak nem fog tudni „védekezni” és határozattan fellépni.

Csak sejteni tudjuk, hány magyart már vertek át ily módon. Mert hagyták.  Hozzáteszem, hogy ez valószínűleg világszerte így történik, nem a németeknek a „privilégiuma”: Szebb kevés, számunkra drága emberrel osztani a hagyatékot, mint sok, talán ismertlen személlyel. Emberek vagyunk.

De nem szabad ezt engedni. A német jog erre az esetre biztosít nagyon éles, hatékony fegyvert a kezünkben, hogy kényszerítsük a „kintieket”, hogy átadják a szükséges infót. És ha elmulasztják, akkor nagyon kellemetlen és drága lehet ez nekik.

Ha nem jut tovább, nem boldogul a német örökösekkel, akkor forduljon olyan ügyvédhez, akibe bízik és akivel tud rendesen kommunikálni, a saját nyelvén. És akkor lehet, hogy hirtelen jön az információ. És az információ alapján lehet továbblépni. 

Ha szüksége van segítségre egy német örökösödési ügyben, akkor forduljanak hozzánk itt. 

Dr. Donat Ebert

Ügyvéd - Rechtsanwalt (HU, D)

Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow