Mi az Erbenermittler egy német örökősödési ügynél?

Mi az Erbenermittler egy német örökősödési ügynél?

Az Erbenermittler vagy az Erbenermittlung Németorságban

Az Erbenermittler egy örökös-kutató, aki azon dolgozik, hogy nagyobb hagyatékoknál kitálja, ki lehet még törvényes örökös.

Talán magyarul ez a foglalkozás inkább mint „genealógia” vagy „családfakutatás” ismert.

Az örökös-kutató próbál minél több – lehetőség szerint minden – örököst megtalálni, mert csak így lehet átadni a hagyatékot.

Erre egyre több esetben van szükség, mert minél idősebbek az emberek, annál nagyobb a lehetőség, hogy valaki túlél minden közelebbi családtagot és végrendelet hiányában akkor a távolabbi rokonok örökölnek. Akik adott esetben a világ másik felében élnek.

Az örököskutató általában kizárólag sikerdíj alapján dolgozik – soha ne fizessenek senkinek, aki előleget kér!

Ha Önhöz fordul egy „Erbenermittler“, akkor érdemes vizsgálni, vajon az Erbenermittler nélkül is tudja bizonyítani, hogy Ön az adott örökhagyónak egy rokona. Gyakran ez nem fog sikerülni, túl nagy erőfeszítés, saját kutatás kellene hozza.

Az Erbenermittlerek általában egy 20 – 40 %-os sikerdíjat kérnek, de ez csak akkor jár nekik, ha az örökös megbízta őket és valóban örökölt.

De lehet, hogy ez jól beruházott pénz – ha esetleg egy dúsgazdag nagynénije volt Németországban, akiről már rég is elfelejtkezett.

Ha ezzel a témakörrel kapscolatban van még kérdése, akkor itt veheti fel a kapcsolatot velünk.

Dr. Donat Ebert

Ügyvéd - Rechtsanwalt (HU, D)

Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow