24/7: (49) 3212 373 23 78 office-ebert@email.de

Németországban a maximum börtönbüntetés, amit még lehet felfüggeszteni, 2 év.

Ha az illető ennél többet kapott, akkor már nem lehet felfüggeszteni, elkerülhetetlen, hogy le kell ülnie a büntetést. A német Btk 56. szakasz így szabályozza. Ha le kell ülni, akkor sem jelenti azt, hogy az egészet végig kell a német börtönben maradnia, de ez más téma. 

A felfüggesztett büntetés akkor kiszabható, hogy a vádlottnál egy pozitív prognózist lehet adni, hogy a jövőben nem fog bűncselekményeket elkövetni. A gyakorlatban az segít, ha a bíróság látja, hogy jó körülmények között él, van munkája, a családja mellette van (esetleg ott vannak a tárgyaláson stb.). Az is fontos lehet, hogy milyen priusza van Magyarországban. Ezt is fogják  tudni kitalálni – ha akarnak. 

Ha nincs kilátás arra, hogy felmentő ítélet lesz a vége, akkor célszerű a taktikát úgy alakítani, hogy minél kevesebb legyen a büntetés – esetleg beismerő vallomást tenni, kártérítést, kártalanítást fizetni, bocsánatot kérni stb. A cél nagyonk gyakran elsősorban az, hogy hazajöjjön az illető. De nyilván a taktikáról a védenccel kell nagyon alaposan beszélni, végül ő dönt arról, hogy mit akar. Nekünk mint védők az a feladatunk, hogy a lehetőségekről adjunk részletes információt és tanácsot.   

Ha bármilyen kérdése van, akkor forduljanak hozzám!

 

Dr. Donat Ebert Rechtsanwalt - Ügyvéd nemetugyved@email.de

Dr. Donat Ebert
Rechtsanwalt – Ügyvéd
nemetugyved@email.de

Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow